Jagoda Acai, dotąd znana tylko tubylcom zamieszkującym dzikie lasy Amazonii, trafiła do współczesnego świata.
Jagody Acai mają wiele właściwości |
Najważniejsze są korzyści jakie będzie czerpał nasz organizm ze spożywania jagód acai:
- Zwiększenie energii witalnej
- Poprawa kondycji umysłowej
- Wzmocnienie i zwiększenie wydajności organizmu
- Redukcja zmęczenia
- Zwiększenie wytrzymałości i pracy układu mięśniowego
- Oczyszczanie organizmu
- Polepszanie trawienia i wypróżniania
- Łagodzenie stresu
- Spowolnienie procesu starzenia
- Poprawa funkcjonowania seksualnego
- Poprawa wzroku
- Wzmocnienie systemu odpornościowego
- Obniżenie poziomu złego cholesterolu
- Podwyższenie poziomu dobrego cholesterolu
- Obniżenie poziomu ciśnienia krwi
- Regulacja poziomu cukrów i tłuszczów w organizmie
- Regulacja wagi ciała
- Zapobieganie szkodliwemu działaniu wolnych rodników
- Poprawa ogólnego samopoczucia i zdrowia
- Hamowanie objawów i postępowania rożnych chorób, między innymi: raka, prostaty, alzheimera, chorób serca i innych
Jagoda acai jest bardzo unikalnym owocem, który rośnie naturalnie tylko w specjalnych warunkach, które dają mu Amazońskie lasy deszczowe, dlatego możliwość jego hodowli jest nie możliwa. W czystej postaci owocu, acai dostępna jest tylko w Brazylii. Jagody acai zrywane są ręcznie przez miejscową ludność, w późniejszym etapie jagody przetwarzane są na ekstrakt, po usunięciu wody z jagody zostaje proszek, który bezpośrednio trafia do sklepów lub występuje w formie naturalnie powlekanych kapsułek, które przyjmuje się dwa razy dziennie, możemy wyróżnić także soki z dodatkiem jagody acai. Przetworzenie jagody na ekstrakt, wcale nie ujmuje korzyści z niej płynących.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz