czwartek, 11 października 2012

Tabletki odchudzajace acai bery | Jagody acai czyli dieta turbo


Jagoda Acai, dotąd znana tylko tubylcom zamieszkującym dzikie lasy Amazonii, trafiła do współczesnego świata.

Jagody Acai mają wiele właściwości
Ta mała ciemnofioletowa jagoda, rosnąca na 20 metrowych palmach brazylijskich w lasach deszczowych Amazonii, skrywa w sobie niezwykle dużą ilość witamin, aminokwasów, pierwiastków i energii niezbędnych dla organizmu ludzkiego, jej działanie leczniczo-energetyczne było znane tutejszym mieszkańcom od dawien dawna. Za sprawą badań doktora Alexandra Schaussa, wybitnego specjalisty od zdrowego odżywiania, o istnieniu legendarnej jagody dowiedział się także współczesny świat. Acai natychmiast zrobiła dużo zamieszania w dziedzinie medycyny i zdrowego odżywiania, dotąd świat nie znał owocu o tak wielu zdrowotno-energetycznych właściwościach. Ze względu na swoje właściwości i zwiększającą się popularność acai nazywana jest „brazylijską żyłą złota”. W Brazylii znana już od dłuższego czasu, niedawno trafiła do USA, gdzie natychmiast wywołała burzę medialną, teraz informacja o cudownej jagodzie obiega cały świat.

Najważniejsze są korzyści jakie będzie czerpał nasz organizm ze spożywania jagód acai:


  • Zwiększenie energii witalnej
  • Poprawa kondycji umysłowej
  • Wzmocnienie i zwiększenie wydajności organizmu
  • Redukcja zmęczenia
  • Zwiększenie wytrzymałości i pracy układu mięśniowego
  • Oczyszczanie organizmu
  • Polepszanie trawienia i wypróżniania
  • Łagodzenie stresu
  • Spowolnienie procesu starzenia
  • Poprawa funkcjonowania seksualnego
  • Poprawa wzroku
  • Wzmocnienie systemu odpornościowego
  • Obniżenie poziomu złego cholesterolu
  • Podwyższenie poziomu dobrego cholesterolu
  • Obniżenie poziomu ciśnienia krwi
  • Regulacja poziomu cukrów i tłuszczów w organizmie
  • Regulacja wagi ciała
  • Zapobieganie szkodliwemu działaniu wolnych rodników
  • Poprawa ogólnego samopoczucia i zdrowia
  • Hamowanie objawów i postępowania rożnych chorób, między innymi: raka, prostaty, alzheimera, chorób serca i innych


Jagoda acai jest bardzo unikalnym owocem, który rośnie naturalnie tylko w specjalnych warunkach, które dają mu Amazońskie lasy deszczowe, dlatego możliwość jego hodowli jest nie możliwa. W czystej postaci owocu, acai dostępna jest tylko w Brazylii. Jagody acai zrywane są ręcznie przez miejscową ludność, w późniejszym etapie jagody przetwarzane są na ekstrakt, po usunięciu wody z jagody zostaje proszek, który bezpośrednio trafia do sklepów lub występuje w formie naturalnie powlekanych kapsułek, które przyjmuje się dwa razy dziennie, możemy wyróżnić także soki z dodatkiem jagody acai. Przetworzenie jagody na ekstrakt, wcale nie ujmuje korzyści z niej płynących.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz